Πληροφορίες για 4 νεκρά μέλη της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη

Θανατηφόρο φέρεται πως ήταν το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκησαν τα στελέχη υγειονομικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, το μεσημέρι της Κυριακής, στη Λιβύη. Το λεωφορείο το οποίο μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στη Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Τέσσερα από τα μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης, σκοτώθηκαν στο τροχαίο, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της ανατολικής κυβέρνησης της Λιβύης, Othman Abduljaleel και μεταδίδει το Reuters. Πρόσθεσε ότι τραυματίστηκαν άλλα 15 μέλη της ελληνικής αποστολής, εκ των οποίων επτά σε κρίσιμη κατάσταση.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι «η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα. Σε συντονισμό με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί